Kagekampen

Jeg har altid elsket at bage, men de sidste par år har det taget til. I 2013 meldt jeg mig til Kagekampen, som de kørte på Kanal 5. Det så sjovt ud, men var nu alligevel noget usikker på, om jeg ville kunne klare presset. For de var da rimelig gode, og sikke nogle fine kager de fik lavet.

Jeg blev ringet op at Kanal 5 og de ville gerne have mig til en prøvefilmning. Shit – det havde jeg ikke lige regnet med. Jeg bagte en kage og drog mod København. Først interviewede de mig, hvorefter jeg skulle lade som om jeg bagte og lade mig filme. Det var sjovt, men også noget angstprovokerende.

Der gik et par dage, hvorefter telefonen ringede. Kanal 5 ville gerne have mig med i udgave 4. Shit. Det ville jeg gerne, men shit, hvad havde jeg sagt ja til. Vi fik et program over temaerne, og skulle sende vores opskrifter ind til Kanal 5, hvor de købte alle varerne ind.

Programmet går ud på, at man bager en kage med et tema på 1,5 time, hvorefter 2 konditorer vurderer ens præstation, og man bliver bedømt. Efter den første bagning kan man ikke ryge ud, men få strafpoint, og starter 10 min efter de andre. Så man kunne komme ret hurtig hjem igen, hvis man ryger ud efter 2. program – det var fint nok.

Tiden nærmere sig

Ugerne op til blev der bagt og tænkt kager til den store guldmedalje og da dagen kom, kørte jeg mod København kl. 5 om morgenen med bilen pakket med kageting, for jeg kunne jo ikke vide, hvor mange dage jeg skulle bage. I studiet var der en hyggelig stemning og de andre deltagere var søde og lige så nervøse som mig. Shit jeg var nervøs. Mine ben rystede som raspeløv, da vi stod og ventede på, at programmet gik i gang, og vi skulle bage. 1,5 time går bare stærkt – og der kan nå at gå meget galt.

Jeg havde valgt, at lave en kage, som Askepot, som min den første kage. Jeg kan ikke helt huske temaet, men det var noget med eventyr. Det gik faktisk meget godt. Askepot blev fin, og dommerne var glade – og jeg blev dagens kagemester og gik derfor også videre til næste dag uden strafpoint. Pyha, det var dejligt.

Næste program blev filmet samme dag, så man var noget mør, da man havde været tidlig op, og adrenalinet havde kørt på maks., men gik i gang med bagningen igen og her synes jeg, at min kage var god. Det skulle være en upside-down kage, men her var dommerne ikke helt enige, men jeg ryg heldigvis ikke ud, men kunne komme igen næste dag, hvor 3. og 4. program skulle filmes. Her gik det også godt, og det endte med, at jeg faktisk vandt det hele, hvilket betød, at jeg skulle videre til en finaleuge med de andre ugevindere. Shit – den havde jeg ikke set komme.